26 juni 2023
19:00

Krylbo IF

Referat: Gustafs GoIF - Krylbo IF

Med 1-17 mot Krylbo på de senaste 4 matcherna så visste vi att vi möter ett målfarligt lag med snabba anfallare.
En startelva som såg bra ut på papperet klev in på en torr gräsmatta på Morby. Matchen står till en början och väger spelmässigt men när Krylbo får bollen är de snabba i omställningarna och kommer med hög fart. Vår backlinje lyckas styra ut motståndarna så avsluten kommer från dåliga lägen där Gustav enkelt kan ingripa eller släppa ut till inspark. Det skapas lägen åt båda hållen under första halvleken och det farligaste står Janne för som denna match prickar stolpen istället för ribban.
I andra halvlek rivstartar Krylbo och slår som oftast långa crossbollar ut mot hörnen som sen spelas in centralt. Vi dominerar i luftrummet framför Gustav och successivt mattas den hårda pressen av. Istället spelar vi upp oss och skapar lite halvchanser. Vår super-sub Trumman stressade backlinjen i 66:e matchminuten så backen spelar hem till målvakten som lyfter på foten och 1-0 är ett faktum.
Krylbo ställer om och spelar med uppställningen 3-3-4 i jakten på en kvittering. Det skapas chanser men inte med någon tillräckligt hög skärpa. I 81:a och 83:e minuten skapar Janne och Trumman två farliga lägen som med lite tur hade kunnat utökat ledningen.
Vi stod emot bra på slutet och Gustav gjorde några vassa ingrepp för att få hålla nollan i comebacken. Med en gedigen laginsats går vi på sommaruppehåll några veckor innan vi tar nya tag mot hösten.